VEEL GESTELDE VRAGEN

 Algemene vragen

 

Moet ik handschoenen dragen op het ijs?
Het is verplicht om handschoenen te dragen bij Winters Delft, zowel tijdens het schaatsen als op de glijsbaan. Ben je ze vergeten of heb je er geen? Geen probleem, je kan deze bij ons kopen voor €3,50.

Op welke wijze kan ik ik betalen?
Bij Winters Delft kan je zowel contant als met een bankpas betalen.

Kun ik de borg ook pinnen?
De borg voor de huurschaatsen (€ 30 per paar) hoeft niet meer contant betaald te worden, maar regel je eenvoudig met (retour)pinnen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is je bankpas. Let op: het terugstorten kan enkele werkdagen duren.

Zijn er ook schaatshulpen beschikbaar?
Het gebruik van de schaatshulpen (pinguins en ijsberen) is gratis. Wel zullen kinderen deze moeten delen als het druk is.

Ik kan nog niet zo goed schaatsen, is daar een aparte ruimte voor?
Kom je schaatsen maar heb je het nog niet helemaal onder de knie? Op de krabbelbaan heb je alle ruimte om dit rustig te leren.
Onze schaatshulpen (pinguïns en ijsberen) kunnen je daarbij helpen..

Kan ik zomaar van de Glijsbaan?
Wil je niet schaatsen of juist schaatsen afwisselen met glijden? Dat kan! Je kan een rittenkaart glijsbaan rittenkaart of een combikaart schaatsen + glijsbaan kopen. De tarieven vind je hier.

Mag ik m’n schaatsen aanhouden op de glijsbaan?
Nee, op de glijsbaan mag je alleen met schoenen. Als je schaatsen hebt gehuurd en je wilt na het glijden weer verder schaatsen, dan kun je je huurschaatsen tijdelijk inleveren bij de schaatsinname.

Mag ik mijn eigen schaatsen meenemen?
Je mag eigen schaatsen meenemen naar Winters Delft, alleen noren zijn niet toegestaan. Heb je geen schaatsen? Dan kan je ze deze bij ons huren.

Kan ik mijn schaatsen laten slijpen op Winters Delft?
Nee, je kan je schaatsen niet bij ons slijpen. Wel kan je dit bijvoorbeeld bij Piet Vonk in de binnenstad laten doen.

Mag ik met m’n schoenen op de schaatsbaan?
Alleen op de kinderkrabbelbaan mag je met schoenen het ijs op. Op de evenementenbaan mag dat bij sommige activiteiten (bijv. curling) ook. De grote schaatsbaan mag je alleen met schaatsen op. Hier zijn schoenen verboden.

Mag ik m’n kind begeleiden op het ijs?
Kinderen begeleiden, op schoenen, mag alleen op de kinderkrabbelbaan. Voor € 0,50 pp mag je mee het ijs op. Als je als ouder zelf ook gaat schaatsen betaal je het normale schaatstarief.

 

Bereikbaarheid

 

Waar is Winters Delft?
Winters Delft heet een nieuwe locatie, namelijk de Schoemaker Plantage, gelegen in het gebied tussen de Schoemakerstraat en de A13! Deze locatie is groter en biedt daarom ook meer mogelijkheden zoals meerdere schaatsbanen en een glijsbaan.

Kan ik parkeren bij Winters Delft?
Bij Winters Delft kan je gratis parkeren. Is onze parkeerplaats vol? Er is genoeg gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Kan ik mijn fiets stallen bij Winters Delft?
Er is een niet bewaakte fietsenstalling bij Winters Delft aanwezig.

Hoe kom ik bij Winters Delft met het ov?
De volgende bussen stoppen allemaal op 5 minuten loopafstand van Winters Delft:

Bus 174, bushalte TU-Mekelpark, Delft
Bus 69, bushalte Mekelpark, Delft
Bus 40, bushalte TU-Mekelpark, Delft
Bus 55, bushalte Schoemakerstraat, Delft

Er zijn ook TukTuks die je van A naar B kunnen brengen. De Delft City Shuttle rijdt langs diverse highlights in Delft. Een Hop On Hop Of ticket kost €2,-.
Vanaf Station Delft Zuid kan je de Dam Delft Shuttle pakken. Binnen 0-3 KM betaal je €1,50 p.p. per rit en vanaf 3-6 KM betaal je €3,- per persoon per rit.
De Dam Delft Shuttle rijdt op afroep en kan je bereiken via 06 – 211 42 987

Hoe kom ik vanaf Winters Delft bij andere leuke plekken in Delft?
Ieder dag van 12-17:00 uur rijdt er een shuttle service vanaf Winters Delft naar verschillende bezienswaardigheden in de Delftse (binnen)stad. Ook is er een shuttle service op afroep beschikbaar. Bij de shuttle halte van Winters Delft vind je meer informatie. Een kaartje is bij de Winters Delft kassa verkrijgbaar.
Speciale tarieven

Is er dit jaar weer Vroege Vogel Schaatsen?
In de kerstvakantie en in het weekend betaal je tussen 10:00 uur en 12:00 uur Vroege Vogel Schaatstarief van €3,00! Schaatshuur kost dan ook €3,00.
Laatste uurtje
Kom je het laatste uur voor sluitingstijd schaatsen? Dan betaal je een schaatstarief van €2,50. Ook schaatshuur kost dan €2,50.

 

Speciale gelegenheden

 

Kan ik mijn kinderfeestje bij jullie vieren?
Bij Winters Delft ben je welkom voor het vieren van je verjaardag of een ander kinderfeestje. Stuur een mail naar kinderfeest@wintersdelft.nl met jou wensen.

Kan ik reserveren voor een grote groep?
Groepen vanaf 10 personen kunnen gebruikmaken van ons online reserveringssysteem. Ook kinderdagverblijven en bso’s kunnen op deze manier reserveren.

Kan ik met mijn school komen schaatsen?
Scholen kunnen gebruikmaken van de speciale schoolschaatsuren: in de week vóór en de week na de kerstvakantie:

Week 51: maandag 19 december t/m vrijdag 23 december
Week 2: maandag 9 januari t/m vrijdag 13 januari
Per dag zijn drie blokken van 1,5 uur voor het schoolschaatsen beschikbaar. Elk blok kan er voor maximaal 200 kinderen gereserveerd worden. Reserveren kan via ons online reserveringssysteem.

Heb je een vraag maar staat deze er niet bij? Stuur dan een mail naar info@wintersdelft.nl zodat we je kunnen helpen.

Neem contact met ons op

Wil je ons bereiken? Stuur ons dan even een emailtje, we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Start typing and press Enter to search