In algemeen

Overal komt een einde aan, dus helaas ook aan Winters Delft. Het was een maand vol ijspret voor particulieren, groepen en scholen. Met een schaatsbaan van 1200 vierkante meter, een glijsbaan, een enorme horecatent en heel veel activiteiten pakte de organisatie op de Schoemaker Plantage grootser uit dan ooit. En dit werd beloond met 26.717 bezoekers. Een record!

In het begin was het even spannend of de nieuwe locatie en opzet van Winters Delft aan zou slaan.
Maar na het knallende openingsweekend half december bleek al snel dat het een succes ging worden.
De organisatie kijkt met een hele grote glimlach terug. “Wow, wat hebben wij genoten van Winters
Delft. Al onze verwachtingen zijn overtroffen. De nieuwe opzet, met onder meer overdekte schaatsgedeeltes en een glijsbaan, heeft gewerkt en daar zijn we blij mee. We hebben zelfs een record aantal bezoekers mogen ontvangen. Dat hadden we vooraf niet durven hopen”, vertelt Nannette Verschoor namens organisator Nota Bene.

Gouden horecaduo
De horeca was dit jaar niet in handen van de organisatie zelf. Zij benaderde hiervoor horecaondernemers Bas van Eck en Dirk Wijtman, Zij zetten samen Eetcafé Winters Delft neer. Dirk: “Het was een enorme uitdaging om dit in zo’n korte tijd realiseren. We wilden het groots aanpakken zodat de bezoekers zich een aantal uren goed konden vermaken. Niets was te gek, alles was mogelijk. Barbecueën op het ijs? Geen probleem! We hadden een uitgebreid menu; van poffertjes tot spareribschotels en van burgers tot visstoofpotjes. En er was natuurlijk genoeg plek om lekker op te warmen in onze gezellige zithoekjes.”

Feestelijke afsluiting
In de horecatent werden ook geregeld activiteiten georganiseerd. Zo was er de goed bezochte workshop Haak je eigen beanie, een Monopoly Delft avond en een pubquiz. Ook op het ijs was er bijna elke dag een activiteit, waaronder schaats- en ijshockeyclinics, ouder en kindbootcamp en de Junior DJ Night. Nannette: “Al die activiteiten maken het plaatje compleet. En natuurlijk hadden we met het Winterdorp Festival een echte knallende, feestelijke en gezellige afsluiting van Winters Delft. Genieten!”

Volgend jaar weer?
Na zo’n succesvolle eerste editie komt er toch wel een volgende Winters Delft? “We gaan binnenkort evalueren met de sponsoren en bespreken dan de toekomstplannen. We hopen natuurlijk dat er een volgende editie van Winters Delft komt. Wat ons betreft kan dat prima op deze plek, dat heeft deze editie wel bewezen. Houd onze site en socialmediakanalen goed in de gaten en wie weet tot volgend jaar!”

Organisator Nota Bene bedankt alle bezoekers en sponsoren voor de mooie momenten.

 

Recent Posts
Neem contact met ons op

Wil je ons bereiken? Stuur ons dan even een emailtje, we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Start typing and press Enter to search